tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tiedote 3.3.2015

Säiden herra on taas koetellut tosihisustajia, eivätkä olosuhteet ole aivan parhaimmillaan tosihisun lähestyessä. Huolestunut järjestäjä vietti tänään kolme tuntia maastossa lumitilannetta tarkistaessa. Alku näytti huonolta, mutta löytyihän sieltä maastosta lunta! Lumipeitteen paksuus vaihtelee n. 0-50 cm välillä, pienelläkin alueella vaihtelu saattaa olla todella huomattavaa. Maastosta löytyy myös täysin lumettomia alueita.

Maastokatselmuksen perusteella järjestäjä päätti että tänä vuonna kilpaillaan normaalisti normaaleilla säännöillä sukset jalassa. Olosuhteet kuitenkin vaikuttavat vielä ratasuunnitteluun ja lopulliset matkat sekä kilpailuohjeet julkistetaan myöhemmin viikolla. Radat suunnitellaan niin että niistä pystyy suoriutumaan sukset jalassa. Kannattaa kuitenkin vielä varautua nopeisiin muutoksiin, siltä varalta että lumet katoavat viikonlopuksi kokonaan. Joka tapauksessa olosuhteet ovat haastavat, eikä matkaan kannata lähteä kuin sellaisella suksiparilla, joka on jo täysin pyhitetty tosihisun kaltaiseen käyttöön.

Järjestäjä päätti myös että osallistumiskynnyksen madaltamiseksi tänä vuonna ei peritä ollenkaan osallistumismaksua etukäteen ilmottautuneilta, sillä järjestämisestäei synny oikeastaan lainkaan kustannuksia. Ilmottautumisaikaa on myös pidennetty. Ennakkoilmoittautuminen päättyy Pe 6.3 klo 23.59.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti