torstai 5. maaliskuuta 2015

KILPAILUOHJEET, VII Tosi-Hisu 8.3.2015


KILPAILUOHJEET

VII Tosi-Hisu Sunnuntaina 8.3.2015
Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita:

Kilpailukartta
Kilpailukartta on hiihtosuunnistuskartta nimeltään Iso-Orava vuodelta 1986 , 1:20 000, 5m, A4. Kartta on totuttuun verrattuna aika suurpirteinen ja maaston on tullut 30 vuodessa luonnollisesti melko paljon muutoksia. Karttaan merkittyä urastoa ei ole ajettu maastoon, urastosta saattaa lähinnä saada käsitystä siitä missä on/on ollut ehkä polkuja. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa.

Maasto
Kilpailumaasto on vaihteleva ja vaativa, osittain huonokulkuinen hämäläismaasto. Korkeuserot vaihtelevat maaston sisällä suuresti, välillä on jyrkkiäkin nousuja, välillä taas aivan tasaista. Kulkukelpoisuus ja lumen syvyys vaihtelevat suuresti. Teitä, hiihtolatuja sekä polkuja riittää ja ne ovat kunnoltaan sekä nopeudeltaan hyvin vaihtelevia.

Kielletyt alueet
Tontit ovat kiellettyjä alueita, vaikka yksikään ei ole merkittynä karttaan. . Myös kilpailualueen rajoilla kulkevat VT 9 sekä Teiskontie ovat kiellettyjä, kuten karttaan on merkitty. Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kaikkia kilpailumaaston kiellettyjä alueita valvotaan, ja sääntöjä rikkonut kilpailija hylätään.
Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii UKK-instituutin lähialue osoitteessa Kaupinpuistonkatu 1, Tampere. Opastusta ei ole.

Rastit ja leimausjärjestelmä
Rasteilla on rastilippu, johon on merkitty rastikoodina toimiva tunnus (rastilipun valmistaja). Mallirasti on nähtävissä kilpailukeskuksessa. Leimaus tapahtuu kirjaamalla rastin tunnus ylös kilpailijan valitsemalla tavalla. Leimat tarkistetaan maaliintulon jälkeen. Rastit on kierrettävä merkityssä järjestyksessä.

Juoma- ja ensiapupaikat
Juomapaikkoja ei ole järjestäjän puolesta. Ensiapupiste sijaitsee Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Matkaa hyväpohjaista hiihtouraa pitkin on ~0,5-6km.

Lähtö ja lähtöluettelot
Kaikkien sarjojen yhteislähtö on klo 11.00. Lähtöpaikkalle on kilpailukeskuksesta n. 400 metriä hiihtolatua pitkin. Lähtöpaikalle siirrytään järjestäjän ohjaamana klo. 10.50. Järjestäjä toivoo kilpailijoiden olevan paikalla viimeistään klo 10.45.  Lähtöluettelot ilmestyvät kilpailusivuille lauantain aikana.

Kilpailunumerot ja rastinmääritteet
Kilpailunumeroita ei ole järjestäjän puolesta, mutta oma numero on ehdottoman suotava. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Kilpailunumero kiinnitetään oikeaan reiteen omin hakaneuloin. Rastinmääritteitä ei ole, eikä niille ole varattu kiinnitystarvikkeita.

Lähdön toiminta
Kilpailijat kutsutaan muutama minuutti ennen lähtölaukausta lähtöviivalle. Kilpailukartat jaetaan väärin päin käännettynä telineisiin ja kartan saa kääntää järjestäjän merkistä 20sek ennen lähtöä. Kun kaikki on valmista, antaa järjestäjä lähtömerkin, jonka jälkeen on kilpailijoilla lupa lähteä metsään. Matkaa K-pisteelle on 0m.
Sarjat, ratapituudet ja rastien lukumäärät
Sarjat       Matka(km)  Rasteja
H               11,3km         12kpl
D                7,4km          10kpl

KANKO-sarjan erityisohjeet
KANKO-sarjan kilpailija saa lähdöstä kartan johon on merkitty kaikki maastoon sijoitetut rastit. Kilpailija kiertää haluamansa rastit haluamassaan järjestyksessä. Maalissa kilpailija saa itselleen loppuajan johon lisätään 40 minuutin sakko jokaista käymätöntä rastia kohden.

Ilmottautuminen
Ilmottautuminen mielellään ennakkoon osoitteeseen lauri.kahila@sci.fi perjantaihin klo 23.59 mennessä. Ilmottautuminen paikan päällä myös mahdollista, mutta kaikille jälki-ilmottautuneille ei välttämättä riitä karttaa.

Maali
Maaliin saavutaan viitoittamatonta loppusuoraa pitkin. Loppukirikamppailuja varten tilaa on loppusuoralla n. kahdelle hiihtäjälle rinnakkain. Sijat ratkaistaan maaliviivalla. Maalituomarin sana on laki. Tiukat tilanteet ratkaistaan maalikamerakuvasta. Kilapilijat saavat tutustua maalisuoraan ennen lähtöä. Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa leimat tarkastetaan. Epäselvät suoritukset hylätään lähes poikkeuksetta. Maali suljetaan sunnuntaina, kun järjestäjä ei enää jaksa järjestää.

Keskeyttäminen
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava järjestäjälle välittömästi jollain keinolla. Esim. numeroon 040-5199776.

Pesu ja pukeutuminen
Peseytyminen omatoimisesti omalla vastuulla. Pukeutuminen vapaaehtoista, mutta suotavaa. Kilpailukeskuksen läheisyydessä Kaupinojan saunalla on maksullinen pesu- ja saunamahdollisuus hintaan 6€.

Kilpailun erityisohjeet
TosiHisu on hiihtosuunnistuskilpailu, jossa edetään hiihtäen. Maastoon ei päästetä ilman suksia. Sukset on pidettävä jalassa koko kilpailun ajan. Suksien poisotto tulkitaan keskeyttämisenä. Maastossa on valvonta. Näillä näkymin jäät kestävät, mutta jäälle meno, kuten koko osallistuminen on jokaisen kilpailijan omalla vastuulla
Erityistä varovaisuutta pyydetään kilpailijoilta jyrkänteiden läheisyydessä.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille onnistunutta kilpailua ja antoisia elämyksiä tämänvuotisen tosihisun parissa!

Kilpailunjohtaja Lauri Kahila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti