torstai 10. maaliskuuta 2016

KILPAILUOHJEET

VIII Tosi-Hisu Sunnuntaina 13.3.2016Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita:

Kilpailukartta
Pullautuskartta 03/2016. Kartan koko A4. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa.
Maasto
Kilpailumaasto on vaihteleva ja vaativa, osittain huonokulkuinen hämäläismaasto. Korkeuserot vaihtelevat maaston sisällä suuresti, välillä on jyrkkiäkin nousuja, välillä taas aivan tasaista. Kulkukelpoisuus ja lumen syvyys vaihtelevat suuresti. Teitä, hiihtolatuja sekä polkuja riittää ja ne ovat kunnoltaan sekä nopeudeltaan hyvin vaihtelevia. Myös rakennettua ympäristöä löytyy kilpailukartalta. Suolijärven ympäri kierävän latupohjan kiertosuunta on myötäpäivään, joten jos kuljette latua vastakkaiseen suuntaan, on erityisen tärkeää huomioida vastaantuleva liikenne.

Kielletyt alueet
Tontit ovat kiellettyjä alueita, ja ne on merkitty karttaan oliivinvihreällä. Myös kilpailukartan halkovat VT 9 sekä Hervannan valtaväylä ovat kiellettyjä. Nämä tiet on sallittua ylittää tai alittaa vain virallisia ylitys- tai alituspaikkoja pitkin (suojatiet, yli- ja alikulut). Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kaikkia kilpailumaaston kiellettyjä alueita valvotaan, ja sääntöjä rikkonut kilpailija hylätään. Järvien jäällä hiihtäminen on kielletty.
Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii Suolijärven maja, osoite Suolijärvenkatu 5, 33720 Tampere. Opastusta ei ole.

Rastit ja leimausjärjestelmä
Rasteilla on rastilippu, johon on merkitty rastikoodina toimiva tunnus. Mallirasti on nähtävissä kilpailukeskuksessa. Leimaus tapahtuu kirjaamalla rastin tunnus ylös kilpailijan valitsemalla tavalla. Leimat tarkistetaan maaliintulon jälkeen. Rastit on kierrettävä merkityssä järjestyksessä.

Juoma- ja ensiapupaikat
Juomapaikkoja ei ole järjestäjän puolesta. Ensiapupiste sijaitsee Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Matkaa autotietä pitkin on noin 10km.

Lähtö ja lähtöluettelot
Kaikkien sarjojen yhteislähtö on klo 11.00. Lähtöpaikka on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Järjestäjä toivoo kilpailijoiden olevan paikalla viimeistään klo 10.50.  Lähtöluettelot ilmestyvät kilpailusivuille lauantain aikana.

Kilpailunumerot ja rastinmääritteet
Kilpailunumeroita ei ole järjestäjän puolesta, mutta oma numero on ehdottoman suotava. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Kilpailunumero kiinnitetään oikeaan reiteen omin hakaneuloin. Rastinmääritteitä ei ole, eikä niille ole varattu kiinnitystarvikkeita.
Järjestäjä ei varaa ylimääräisiä lintulautoja ja karttamuoveja, vaan kilpailija ottaa itse halutessaan tarvittavat kartankiinnitys- ja suojausvälineet mukaan.

Lähdön toiminta
Kilpailijat kutsutaan muutama minuutti ennen lähtölaukausta lähtöviivalle. Kilpailukartat jaetaan väärin päin käännettynä telineisiin ja kartan saa kääntää järjestäjän merkistä 20sek ennen lähtöä. Kun kaikki on valmista, antaa järjestäjä lähtömerkin, jonka jälkeen on kilpailijoilla lupa lähteä metsään. Matkaa K-pisteelle on 0m.
Sarjat, ratapituudet ja rastien lukumäärät
Sarjat       Matka(km)  Rasteja
H               11,6km         10kpl
D                8,3km          6kpl

KANKO-sarjan erityisohjeet
KANKO-sarjan kilpailija saa lähdöstä kartan johon on merkitty kaikki maastoon sijoitetut rastit. Kilpailija kiertää haluamansa rastit haluamassaan järjestyksessä. Maalissa kilpailija saa itselleen loppuajan johon lisätään 40 minuutin sakko jokaista käymätöntä rastia kohden.

Ilmottautuminen
Ilmottautuminen mielellään ennakkoon osoitteeseen sanni.kymalainen(at)suomi24.fi lauantaihin klo 23.59 mennessä. Ilmottautuminen paikan päällä myös mahdollista klo 10.50 saakka, ja kaikille jälki-ilmoittautuneille riittää kartta.

Maali
Maaliin saavutaan viitoittamatonta loppusuoraa pitkin. Sijat ratkaistaan maaliviivalla. Maalituomarin sana on laki. Tiukat tilanteet ratkaistaan maalikamerakuvasta. Kilpailijat saavat tutustua maalisuoraan ennen lähtöä. Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa leimat tarkastetaan. Epäselvät suoritukset hylätään lähes poikkeuksetta. Maali suljetaan sunnuntaina, kun järjestäjä ei enää jaksa järjestää.

Keskeyttäminen
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava järjestäjälle välittömästi jollain keinolla.

Pesu ja pukeutuminen
Peseytyminen omatoimisesti omalla vastuulla. Pukeutuminen vapaaehtoista, mutta suotavaa. Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on Suolijärven maja, jossa on pukeutumistilaa. Järjestäjä ei vastaa pukuhuoneiden aukiolosta. Paikalla on myös avanto, jossa voi peseytyä.

Kilpailun erityisohjeet
TosiHisu on hiihtosuunnistuskilpailu, jossa edetään hiihtäen. Sukset on pidettävä jalassa koko kilpailun ajan. Ilman suksia etenevä kilpailija hylätään automaattisesti. Maastossa on valvonta.
Erityistä varovaisuutta kilpailijoilta pyydetään jyrkänteiden läheisyydessä. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla, eikä heitä ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Lopuksi haluamme toivottaa kaikille onnistunutta kilpailua ja antoisia elämyksiä tämänvuotisen Tosi-Hisun parissa!

Kilpailunjohtajat Suvi ja Sanni

1 kommentti:

  1. Kisassa myös GPS-seuranta, tarkemmat ohjeet löytyvät sivulta http://gps.virekunnas.fi. Kännykät ladattuina mukaan!

    VastaaPoista