lauantai 8. maaliskuuta 2014

Ratamestarin lausunto

Pikku-Ahveniston maasto jakaantuu kahteen toisistaan selvästi eroavaan osaan. Hyväpohjaisella harjukankaalla näkee kauas ja  vauhti pysyy pysyy korkeana, harjualueella on myös kohtuullisen paljon polkuja joista osaa ei luonnollisestikaan läydy pullautuskartasta. Huonopohjaisessa hämäläisessä kuusikossa sen sijaan näkyvyys vaihtelee hyvästä erittäin huonoon mutta vauhti ei päätä huimaa. Sen varran maassa on risua ja muuta.
Tämän vuoden rata tulee olemaan viimevuotista tiivimpi rasteja ollessa 15 sijaan jopa 25. Rata muistuttaakin enemmän keskimatkaa kuin pitkää. Silti muutama pidempikin väli on luvassa ja myös reitinvalintaa. Kartoittajan taitamattomuuden takia kilpailukartta täytyi jakaa kahteen eri osaa joten kisan aikana on luvassa kartanvaihto(kääntö) kaksi kertaa.
Yhdellä välillä reitinvalintaa tulee hieman vaikeuttamaan se että väli on puoliksi toisella kartalla ja puoliksi toisella kartalla. Yksi rasti on myös aivan kartan reunalla, mikä tuo pientä lisähaastetta.
Muutamalla välillä reitinvalinta mahdollisuuksia tarjoavat myös järven jäät. Voittoajoista on vaikea mennä sanomaan, sillä ratamestarilla ei ole tiedossaan vielä yhtään kisaa historiasta jossa olisi samanlaiset lähtökohdat kuin nyt. Villi veikkaus 60-120min.
Tänään rasteja viedessäni kävin jällä kävelemässä ja se tuntui kestävän varsin hyvin ainakin n.20m päässä rannasta. Jos kuitenkin järven jäälle huomenna lähdet, suosittelen pistämään sukset jalkaan. Se myös nopeuttaa etenemistä.
Rasteja viedessäni huomasin että moni rasti pisteistä esim. jotkut jyrkänteet olivat vain kartassa mutta maastossa kyseisestä kohdetta ei näkynyt. Laitoin vain rastit siis kutakuinkin oikeaan paikkaan, ja vaikka huomenna kävisi niin että mielestänne jokin rasti olisi väärässä paikkaa, älkää tulko valittamaan siitä minulle, sillä rasti on tasan siinä missä lippu seisoo ja teidän tehtävänä on se löytää, kartan avulla tai ilman:)
Rasteja viedessäni huomasin myös että ratamestarille oli sattunut pieni kömmähdys. Kilpailussa rasteja on yht 25(joista naiset käyvät 20:llä), mutta rastilippuja oli vain 18. siispä 18 rastilla on isot rastiliput, ja 7 rastilla(naisilla vain kahdella) on alla olevan kuvan kaltainen ''rasti''. Näiltä rasteilta kirjataan ylös niiden yläreunassa oleva numerokoodi(esimerkki kuvassa 321).

Alla myös pari kuvaa päivän reissulta. Kuten kuvista näkyy, lumi on sulanut kankahilla varsin hyvin.




''rastilippu''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti