maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ratamestarin lausunto

Ensimmäiset maastontiedustelut tehtyäni olen vakuuttunut ratojen erinomaisuudesta. Pullautuskartta tuo navigointiin omat hienot haasteensa, mikä tarkoittaa sitä, että nopeasta reagoinnista ja luovuudesta tulee tämän vuoden kilpailun ratkaisevimmat tekijät. Kartan luonteesta johtuen siitä puuttuu lähes kaikki pienet metsäpolut, jotka kilpailijoiden on osattava haistella maastosta. Voittaja tulee olemaan hän, joka sujuvimmin luovii uralta toiselle ja naulaa rastinotot ilman turhia aikaavieviä kaarroksia.

Kilpailuradoista muodostui kunniakkaan Tosi-Hisu -historian kenties yhdet nopeimmista. Mikäli kilpailija onnistuu löytämään maastosta nopeimmat kulku-urat, ei viime vuoden huikeista voittoajoista tulla paljoa jäämään, vaikka keli ei tänä vuonna kisailijoiden kannalta yhtä suotuisa tule olemaankaan. Mielenkiintoisia reitinvalintoja on kyetty tarjoamaan melkeinpä välille kuin välille, eikä muutamaa siirtymäväliä lukuunottamatta selviä reitinvalintoja ole tarjolla ainuttakaan. Polku- ja tieuria on tarjolla varsinkin kilpailun loppupuoliskolla todella runsaasti, mikä takaa pehmeän laskun lajin pariin Tosi-Hisun ensikertalaisille, mutta samalla tarjoaa kokeneille kisailijoille uusia, ennenkokemattomia haasteita erittäin polkurikkaassa ympäristössä.

Radoissa on jouduttu tekemään muutamia kompromisseja johtuen kilpailuorganisaation tahdosta tuoda kilpailu suuren yleisön eteen kisakeskuksen sijaitessa aivan asutuksen keskellä Linnainmaan koululla Itä-Tampereen sydämessä. Hitusen kilpailun puolivälin jälkeen radoilla tarjotaan siirtymäväliä Aitovuoren korpimaastoista Mannerheimin kallion jylhiin maisemiin. Väli on naurettavan helppo, ja helpottaakseni sitä entisestään kerron teille hyvät kisailijat, että kannattaa seurata kyseisellä välillä Linnainmaan koulun suuntaan vievää ajettua hiihtouraa. Näin tulette välttymään ikävältä tien ylitykseltä. Kilpailukeskuksen valintaa puoltaa myös se tosiseikka, että koulun paikoitusalueet ja infrastruktuuri mahdollistavat erinomaisesti kilpailun järjestämisen suurillekin massoille. Paikalle sankoin joukoin saapuvaa yleisöäkään ei ole suinkaan unohdettu. Kisaturisteja tullaan hemmottelemaan pääsarjojen osalta yleisörastein ja levein loppusuorin, jossa on mahdollista vielä ratkaista taisto kovalla loppuvedolla. Pääratamestarina voin paljastaa, että loppulenkistä on pyritty laatimaan mahdollisimman kinkkinen, jotta yleisörastin mahdollisesti suuretkin erot olisi kurottavissa kiinni tarkalla suunnistustyöskentelyllä viimeisten kilometrien matkalla.

Heille, jotka eivät koe asiakseen osallistua pääsarjoihin, on tarjolla mahdollisuus lähteä samoilemaan Tosi-Hisu -rasteille oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan KANKO-sarjassa. Mikäli pääsarjojen kilpailumatkat tuntuvat liian pitkiltä tai lyhyiltä, on KANKO-sarjassa kaikkien rastien kartalla mahdollista kiertää rasteja haluamassaan järjestyksessä. Koska on kyse kuitenkin kilpailusta, myös KANKO-sarjasta saadaan lopulliset tulokset kilpailijan loppuajan ja sakkominuuttien summana. Jokaisesta käymättömästä rastista lisätään kilpailijan aikaan 40 minuuttia.

Kilpaan on aikaa nyt 135 tuntia ja ennakkoilmoittautuminen sulkeutuu 53 tunnin kuluttua. Varmista paikkasi jälleen kerran vuoden sykähdyttävimmässä urheilutapahtumassa ilmoittautumalla ajallaan sähköpostilla osoitteeseen: severi21@suomi24.fi

Haluan toivottaa kaikille osallistujille oikein antoisaa ja nautinnollista Tosi-Hisua!

Pääratamestari Severi Kymäläinen

1 kommentti:

  1. Kai tänäkin vuonna on ainakin yksi rasti väärässä paikassa perinteen mukaan.

    VastaaPoista